Turisme
Turisme
Natur
Natur
Beboelse
Beboelse
Klimaforandringer
Klimaforandringer
Kultur
Kultur
Befolkning
Befolkning
Erhverv
Erhverv
Hverdag & fest
Hverdag & fest
Råstoffer
Råstoffer
Transport
Transport
Religion
Religion
Sundhed
Sundhed
Rigsfællesskab
Rigsfællesskab

Beboelse Beboelse

Den grønlandske befolkning på knap 56.000 mennesker bor fordelt i 17 byer og 55 bygder. Den helt store forskel på danske byer og grønlandske byer er at i Grønland er byerne ikke er forbundet af veje. Der er meget stor forskel på livet i byerne og bygderne.

Folk bor i huse af forskellig slags. Nogle huse er små farvede træhuse, andre er etagehuse med lejligheder. I Nuuk er der de seneste år blevet bygget rigtig mange nye moderne højhuse med store glaspartier.

Mange forbinder Grønland med igloer. Igloen er en snehytte som har været brugt som midlertidig bolig under fangstture af inuitter i Alaska, Canada og Nordgrønland.

 

 

 

Men igloen har aldrig været brugt som permanent bolig i Grønland sådan som man ellers kan se i mange børnebøger.

De gamle inuitboliger var bygget af tørv, sten og drivtømmer. Om sommeren boede inuitterne i telte af skind når de rejste ud til de gode fangstpladser.

Missionærernes ankomst til Grønland i 1700-tallet blev starten på en helt ny byggestil og bosætning hvor færdige træhuse i samlesæt blev sejlet op fra Danmark. Det var disse huse der gav inspirationen til de farvestrålende huse som man stadig ser i grønlandske byer og bygder i dag.

Emner
Beboelse